نقد و بررسی تخصصی
طراحی این نوع درب های آماج صنعت آذر به منظور استفاده از بیشترین عرض بازشو در سیستم های کشویی می باشند و در این نوع سیستم به ازای هر لنگه ثابت دو لنگه متحرک وجود دارد ، که لنگه متحرک دوم با نصف سرعت لنگه متحرک اول حرکت می کند. این گونه درب ها از طراحی بسیار جالب و با تکنلوژی به کار رفته باعث شده که کمترین میزان صدای تولید شده از باز و بسته شدن را ایجاد کنن و برای همین امر از محبوب ترین نوع محصول از دیدگاه مشتریان می باشد.
درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی به گونه ای از درب برقی گفته می شود که لت ها ( لنگه های درب برقی ) به جای اینکه به سمت مخالف هم حرکت کنند، به یک طرف می روند. در این حالت هر دو لت درب اتوماتیک متحرک می باشد و لت های درب برقی روی یکدیگر حرکت می کنند به گونه ای که لت دوم با سرعت1/2 نسبت به لت اول حرکت می کند تا با سرعت مناسب و هماهنگ با هم به سمت دیوار یا لت ثابت تعبیه شده برسند.درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی مناسب فضاهایی می باشد که نیاز حداکثری به بازشوی ورودی آنها هست.در این صورت این نوع درب اتوماتیک شیشه ای می تواند نیاز مارا پاسخگو باشد.بدین ترتیب همان طور که در بالا توضیح داده شده ساختار درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی به گونه ای است که از 2 یا 4 لت تشکیل شده است. و حرکت این لت ها به گونه ای است که در امتداد هم میلغزند و در نهایت تمام لت ها به یک سمت و پشت لت ثابت جمع می شوند.
درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی چیست؟
درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی نسبت به درب اتوماتیک کشویی برای مکان هایی که مشکل عرض ورودی را دارند بسیار توصیه می شود ؛ در رابطه با درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی باید گفت که از لحاظ ظاهری و نحوه ی عملکرد همانند درب اتوماتیک کشویی می باشد. اما امتیاز ویژه ای که می توان برای درب برقی تلسکوپی قایل شد این است که نسبت به همتای کشویی خود فضای بیشتری را برای عبور ومرور فراهم میکند و این در حالی است که درب اتوماتیک کشویی تنها قادر است 50 درصد از عرض بازشو را برای رفت وآمد فراهم کند.و تنها این دلیل می تواند برای جلب نظر بسیاری از کارفرمایان عزیز کافی باشد تا برای پروژ هایی نظیر مراکز تجاری،تفریحی که میزان تردد بالاست از این مدل درب برقی استفاده کنند.
انواع درب برقی تلسکوپی :
درب تلسکوپی با 2لت متحرک : در این حالت درب برقی تلسکوپی شامل 2 لنگه متحرک می باشد که با توجه به مکان اجرا هر دولت درب برقی یا به سمت راست یا به سمت چپ حرکت می کنند.
درب تلسکوپی با 4 لت متحرک : در این حالت درب برقی تلسکوپی شامل 4 لنگه متجرک می باشد که با توجه به مکان اجرا 2 لت با هم و به صورت همزمان به سمت راست و 2 لت به سمت چپ می رود.در این حالت در دو طرف درب برقی باید فضای مناسب جهت قرار گرفتن لت های متحرک درب اتوماتیک وجود داشته باشد.
درب تلسکوپی با 3 لت شیشه ای : در این حالت یک لت ثابت و 2 لت متحرک وجود دارد، همانند مدل قبلی2 لت متحرک با هم حرکت می کنند و روی لت ثابت قرار میگیرند.
درب تلسکوپی با 6 لت شیشه ای : در این حالت 2 لت ثابت و 4 لت متحرک می باشد؛ حرکت در برقی به این صورت می باشد که 2 لت متحرک با هم و به صورت همزمان حرکت کرده و به سمت راست رفته و روی لت ثابت سمت راستی قرار می گیرد و همزمان برای دو لت متحرک سمت چپ نیز همین اتفاق رخ می دهد.
کاربرد درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی
این مدل از درب اتوماتیک شیشه ای مناسب برای مکان هایی است که فقط از یک طرف فضا جهت جابجایی لت های متحرک درب اتومات داشته باشند و یا بیشترین عرض بازشو را برحسب نوع کاربری خویش بخواهند.از درب اتوماتیک تلسکوپی عموما در بیمارستان ها و مراکز درمانی و نمایشگاه های اتومبیل استفاده می شود .
برای مکان هایی که بازشوی مفید به اندازه کل عرض دهنه بخواهید، در اتوماتیک تلسکوپی 2 لت و 4 لت توصیه می گردد. درب برقی تلسکوپی 3 لت و 6 لت 2/3 عرض مفید بازشو میدهد. از درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی می توان به عنوان سیستم حضور وغیاب بهره برد. نحوه ی کار بدین صورت می باشد که درب اتوماتیک به سیستم مورد نظر متصل می شود و در صورت تشخیص چهره یا اثر انگشت درب شروع به باز شدن می کند. همچنین می توان با وارد کردن کارت بانکی در دستگاه های کارتخوان فرمان باز شدن به درب شیشه ای اتوماتیک را داد.به طور کلی این سیستم مناسب ساختمان های اداری نظیر بانکها می باشد.
درب برقی تلسکوپی همانند دربهای اسلایدینگ در جهت محور x حرکت می کنند ، در فیلم بالا نمونه ای از کار اجرا شده ی درب برقی تلسکوپی توسط شرکت درتیس را مشاهده می نمایید.این درب تلسکوپی اتوماتیک دارای سه لت می باشد که دو لت آن متحرک است و در هنگام حرکت لت اول با سرعت بیشتری حرکت می کند تا به لت دوم برسد و سپس هر دو لنگه ی شیشه ای پشت لت ثابت قرار می گیرند.
تفاوت درب اتوماتیک تلسکوپی و درب اتوماتیک کشویی
اگر به ظاهر درب اتوماتیک تلسکوپی نگاه کنید تفاوتی با درب اتوماتیک کشویی یا اسلایدینگ در آن نمی بینید.درب اتوماتیک در یک خط صاف قرار گرفته دارای فریم و شیشه سکوریت می باشد و حرکت درب اتوماتیک تلسکوپی مانند اسلایدینگ در طول محور x ها بوده و به چپ و راست حرکت می کند.
ولی اگر با دقت بیشتری نگاه کنید به این امر پی می برید که برخلاف درب اتوماتیک کشویی در حالت تلسکوپی دولت از درب اتوماتیک با یکدیگر و به یک سمت حرکت می کنند نه خلاف جهت همدیگر.
در دربهای تلسکوپی با توجه به اینکه دو لت متحرک هم سو داریم لذا می بایست از ریل مکانیکی دوبل استفاده کرد.نوع موتور و نوع برد الکترونیکی با حالت درب اتوماتیک اسلایدینگ متفاوت است و می بایست از بردی که حالت تلسکوپی را ساپورت کند استفاده شود.
درب اتوماتیک تلسکوپی به دو صورت نیمه تلسکوپی وتمام تلسکوپی طراحی و اجرا می شود.همانطور که در فیلم بالا مشاهده می نمایید درب تلسکوپی فوق از نوع نیمه تلسکوپی می باشد.درب های نیمه تلسکوپی به صورت ریلی حرکت می کنند و به یک طرف جمع می شوند و پشت لت شیشه ای ثابت قرار می گیرند.اما در حالت تمام تلسکوپی لت های متحرک شیشه ای در هر دو طرف به صورت کشویی حرکت کرده و با سرعت هماهنگ به طور همزمان به پشت لت ثابت قرار می گیرند.
نحوه ی کارکرد درب برقی تلسکوپی
در درب اتوماتیک دو لت تلسکوپی که هر دو لت متحرک است لت اول با سرعت بیشتری حرکت کرده تا به لت متحرک دوم برسد و پشت آن جا میگیرد و سپس هر دو باهم حرکت کرده و روی دیوار قرار می گیرند.
در حالت سه لت نیز، لت سوم حکم شیشه ثابت یا همان دیوار جانبی را ایفا می کند و دو لت متحرک روی آن باز می شوند.در درب اتوماتیک نیمه تلسکوپی که می تواند دو لت یا سه لت باشد یک لت کندرو و یک لت تندرو داریم.همچنین درب برقی شیشه ای تلسکوپی قابلیت کار در حالت هایی نظیر: حالت تمام باز، حالت تمام بسته ( قفل )، حالت نیمه باز، حالت اتوماتیک و حالت حرکت یکطرفه را نیز دارا می باشد.
در زیر بطور اختصار در مورد هر کدام از حالت ها توضیح می دهیم،شایان ذکر است که این حالتها در تمام انواع درب اتوماتیک شیشه ای صادق است وفقط مخصوص نوع تلسکوپی نمی باشد.
در حالت تمام باز تمام مسیر برای ورود یا خروج کاملا باز می باشد، وتا زمانی که فرمان دیگری به درب اتوماتیک شیشه ای داده نشود،درب عکس العملی نشان نمیدهد.از این حالت برای مواقعی استفاده می شود که جمعیت زیادی در یک زمان در حال آمد و شد هستند.
حالت بسته یا قفل مواقعی استفاده می شود که نیاز به عبور ومرور در زمانی خاص نباشد.در این زمان در اتوماتیک را درحالت قفل قرار می دهند.
حالت نیمه باز وضعیتی است که درب همانند حالت اتوماتیک عمل میکند تنها تفاوتش در میزان بازشوی لت های متحرک می باشد.از این امتیاز بیشتر در فصلهای سرد سال برای جلوگیری از بیرون رفتن گرمای فضای داخل استفاده می شود.
حالت اتوماتیک نیز در واقع حالت عادی ومعمول درب شیشه ای اتوماتیک می باشد.
حالت یک طرفه نیز برای عبور ومرور از یک سمت می باشد، یعنی درب شیشه ای اتوماتیک در حالتی قرار می گیرد که تنها سمت ورودی یا خروجی فعال است.
درب تلسکوپی پارکینگ
درب تلسکوپی پارکینگی کارکردی مشابه با درب ریلی پارکینگی دارد.با این تفاوت که درب ریلی پارکینگی با یک لت روی ریل جهت باز و بسته شدن حرکت میکند.اما درب اتوماتیک پارکینگ ریلی تلسکوپی شامل چند لت متحرک می باشد که بر روی ریل حرکت می کنند و همین عامل باعث می شود تا فضای کمتری را اشغال کنند وبرای فضاهای کوچکتر مناسب باشند.درب اتوماتیک پارکینگ ریلی تلسکوپی در دوحالت وجود دارند.لت های تلسکوپی که به یک سمت حرکت می کنند و لت های تلسکوپی که به دو طرف دیوار حرکت می کنند.سرعت حرکت لتها باید طوری تنظیم شود که تمام لتها به طور همزمان روی هم جای بگیرند.نصب دربهای تلسکوپی ریلی به صورت تلسکوپی نیازمند دقت وتخصص فراوانی می باشد،تا درب به طور کامل در تراز قرار گیرد.قیمت درب اتوماتیک تلسکوپی از نوع پارکینگی به میزان متریال به کار رفته در آن مثل ریل،موتور ،چراغ چشمک زن و …بستگی دارد.توصیه ی ما به شما این است جهت استعلام قیمت با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
درب تلسکوپی شیشه ای دستی
درب تلسکوپی دستی ،بسیار زیبا ومدرن جهت استفاده در منازل،هتل ها و فروشگاه ها می باشد.این مدل درب همانند درب اتوماتیک تلسکوپی بر روی ریل حرکت می کند و میتواند یا به حالت یک طرفه یا دو طرفه جمع شود.قیمت درب تلسکوپی دستی نسبت به حالت برقی ارزانتر است زیرا از موتور،چشمی و اپراتور استفاده نمی شود و با استفاده از نیروی انسانی درب باز وبسته می شود.درب تلسکوپی دستی که در منازل استفاده می شود مانند شیشه بالکنی که از ریل خارج می شود نیستند واز ریل خارج نمی شوند.درب تلسکوپی دستی به خاطر شیشه های یکدستی که دارد می تواند برای دیدن مناظر از پشت شیشه بسیار زیبا باشد.
فریم و شیشه درب اتوماتیک تلسکوپی
این درب ها دارای قابی از جنس آلومینیوم آنودایز هستند. به این ترتیب که آلومینیوم بر اثر انجام واکنش های شیمیایی دارای پوشش محافظی در برابر خوردگی می گردد. می توان این فریم را در رنگ های مختلفی انتخاب نمود، اما در صورت ایجاد خط به روی رنگ نقره ای آن، این خطوط از دید پنهان خواهند ماند و به همین خاطر این رنگ از محبوبیت بیشتری برخوردار است. شیشه هایی که در ساخت درب اتوماتیک شیشه ای به کار می رود از جنس سکوریت یا حرارت دیده هستند که این قابلیت را دارند که نام و یا آرم شرکت به صورت سند بلاست به روی آن حک شود. حتی می توان به دلخواه طرحی را نیز به روی آن ها نقش کرد.
اپراتور درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی
درب شیشه ای اتوماتیک تلسکوپی را می توان به راحتی و به دلخواه کنترل نمود، مثلا مدت زمان باز ماندن درب را می توان بین 0 تا 40 ثانیه تنظیم کرد. همچنین سرعت باز شدن درب تا 700 میلی متر بر ثانیه قابل تنظیم است.
هماهنگی و تطبیق درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی با سیستم های حفاظتی و نظارتی
این امکان وجود دارد که از درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی برای هماهنگی با سیستم اتوماسیون و حضور و غیاب در ادارات استفاده نمود. به این ترتیب که این درب به دستگاه های مورد نظر متصل می گردند و تنها در صورت تشخیص چهره و یا اثر انگشت افراد، درب باز می گردد. همچنین می توان این درب را به سیستم کارت خوان نیز مجهز نمود. این سیستم برای بانک ها و یا مراکز ATM مناسب است. کاربر می تواند با ارائه کارت بانکی خود به دستگاه کارت خوان، درب ورود را باز کند. نکته دیگر اینکه می توان برای مسیر ورود و یا خروج از سنسور های متفاوتی استفاده کرد؛ مثلا ورود به بانک از طریق دستگاه کارت خوان و خروج از آن با استفاده از حسگر مادون قرمز انجام پذیرد.
مزایای استفاده از درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی
استفاده از درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی مزایای زیر را در بر خواهد داشت:
- سهولت در عبور و مرور
- کاهش تلفات انرژی
- کاهش احتمال انتقال بیماری ها (در اماکنی مانند بیمارستان ها، به دلیل عدم نیاز به لمس درب)
- امکان استفاده بیشتر از فضای ورودی
- افزایش حس زیبایی و مدرنیته در ساختمان
شرایط استفاده از درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی
درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی می تواند داری منبع برق اضطراری نیز باشد. به این مفهوم که در هنگام قطعی برق، عبور و مرور از این درب امکان پذیر خواهد بود. استفاده از این درب ها در اماکنی مانند بانک ها، فرودگاه ها، هتل ها، مراکز خرید و… ممکن می باشد؛ چرا که این درب به فضای جانبی کافی احتیاج دارد و البته در زیبایی ورودی ساختمان نقش ویژه ای خواهد داشت. نکته قابل توجه دیگر اینکه می توان این درب ها برای حالت های متفاوت استفاده، تنظیم نمود. از انواع کارکرد درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی می توان به حالت تمام باز، نیمه باز، تمام بسته (قفل)، اتوماتیک و حرکت یکطرفه اشاره نمود. در حالت تمام باز، این درب با تشخیص حرکت و یا وزن، تمام مسیر را برای ورود و یا خروج باز می کند. حالت بسته یا قفل برای موارد یا شرایطی به کار می رود که نیاز به عبور و مرور از مسیر ورودی تا زمان خاصی وجود ندارد؛ درب قفل می گردد و تا تنظیم مجدد آن، قفل باقی می ماند. حالت نیمه باز درب شیشه ای اتوماتیک تلسکوپی حالتی بسیار مناسب برای جلوگیری از بین رفتن انرژی است، در این حالت می توان درب را به گونه ای تنظیم نمود که با تشخیص حرکت و یا وزن توسط سنسور، تنها نیمی از ورودی باز شود، به این ترتیب با باز و بسته شدن درب، از اتلاف حداقل انرژی نیز جلوگیری به عمل می آید. حرکت یکطرفه برای کنترل عبور و مرور از یک سمت، تنظیم می گردد. به این ترتیب که ورود تنها از یک سمت (ورودی و یا خروجی) صورت می گیرد، سنسور بخش ورود و یا خروج غیر فعال می شود و عبور تنها از یک سمت امکان پذیر می باشد.
تفاوت درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی در وهله اول در در شکل ظاهری و فرمت عملکرد آن است. اما امتیاز ویژه ای که این درب نسبت به مدل ساده تر خود، یعنی درب اتوماتیک اسلاید (درب اتوماتیک شیشه ای کشویی) دارد در این است که با استفاده از این درب می توان از حدود 70% فضا برای عبور و مرور استفاده کرد، در حالی که این عدد برای نوع ساده تر درب اتوماتیک شیشه ای، تنها 50% است.
این سیستم درب های اتوماتیک تلسکوپی به دو صورت 2 لنگه و 4 لنگه متحرک قابلیت اجرا دارد و 65 درصد عرض کلی باز می گردد.